Kasperi Koistinen

Kasperi Koistinen

Aluehuoltojohtaja – Huolto

Veholainen vuosina 2007 – 2011 ja vuodesta 2018 lähtien 

Kasperi Koistinen toimii aluehuoltojohtajana vastuullaan Keski-Suomen huoltotoiminta Vehon hyötyajoneuvopisteissä.  Autoalalla lähes 15 vuotta työskennellyt Kasperi on ehtinyt kasvaa uransa aikana mekaanikosta aina vastuullisiin johtotehtäviin asti. 

KasperiKoistinen-Veho-210416-1176.JPG

Kasperi, miten päädyit Vehoon alun perin?

Vuonna 2007 olin armeijassa, kun tuttu huoltopäällikkö kysyi kiinnostustani tulla raskaan kaluston korikorjaajaksi silloiseen Tampereen Lielahden toimipisteeseen kuorma-autojen pariin. Tartuin tilaisuuteen ja muutaman vuoden päästä aloitin AMK-opinnot työnteon ohessa ja sain myös mahdollisuuden tutustua hyötyajoneuvokorjaamon työnjohtajan tehtäviin. Työnjohtajan tehtävien ohella opiskelin autoinsinööriksi Tampereen ammattikorkeakoulussa, jonka johdosta päivät olivat pitkiä ja työntäyteisiä, mutta valtava halu kehittyä auttoi jaksamaan, ja niin opiskelusta kuin työstäkin selvittiin kunnialla.

Vehossa moni on ns. paluumuuttaja – palaa takaisin Vehoon sen jälkeen, kun on käynyt välissä muualla. Mikä sai sinut palaamaan?

Ehdin työskennellä 2011 – 2018 muualla autoalan päällikkötehtävissä, kunnes 2018 loppuvuodesta sain mahdollisuuden palata Veholle uusien haasteiden pariin aluejohtajaksi. Roolissa oli huollon johdon lisäksi myös vastuu alueen myynnin johtamisesta, josta minulla ei ollut aikaisempaa kokemusta siinä kohtaa. Mahdollisuus oli niin houkutteleva, ettei sitä yksinkertaisesti voinut jättää käyttämättä. Totta kai vaakakupissa painoi myös Vehon maine ja brändi: Veho on Suomessa yksi autoalan vaikuttavimpia toimijoita ja näyttää suuntaa tulevaisuudelle. Päämiehen Daimlerin tuotteet ovat myös alan ehdotonta huippua. Vehon maineen lisäksi kokemus veholaisista ja hyvästä tekemisen meiningistä sai minut palaamaan. Tiesin, että Vehossa on valtava määrä alan ammattilaisia, ja hienoja ihmisiä töissä, joiden kanssa työskennellään päivittäin asiakkaidemme eteen.

Olet urasi aikana ehtinyt rekrytoida paljon osaajia taloon. Mitä erityisesti katsot rekrytoidessasi?

Positiivinen, hyvä asenne ja motivaatio ratkaisevat. Halu oppia ja kehittyä ovat myös ominaisuuksia, joita arvostan: jatkuvasti muuttuvalla autoalalla pitää pystyä kehittymään ja olemaan utelias uutta kohtaan.

Vinkkisi esihenkilöurasta autoalalla haaveileville?

Työelämä on joukkuepeliä: kukaan ei yksin pysty haasteita ratkaisemaan, vaan yhdessä tekeminen on avain onnistumiseen. Hyvä joukkue tarvitsee kapteenin, joka mahdollistaa koko joukkueen onnistumisen. Erityisen tärkeää on osata kuunnella muita, olivat ne sitten tiimiläisiä, asiakkaita tai muita yhteistyötahoja. Itse ei aina ole välttämättä oikeassa ja kaikki viisaus ei asu esihenkilössä, vaan on hyvä varata aikaa muiden kanssa keskustelulle, joka usein avaa aivan uusia näkökulmiakin.

Miten vietät vapaa-aikaasi?

Säännöllinen liikunta (mm. jääkiekko ja tennis sekä avantouinti) ovat henkireikiä. Tykkään myös kuunnella äänikirjoja aina, kun siihen on mahdollisuus. Muutama vuosi sitten sain omakotitalon rakentamisen päätökseen, joten nyt vapaa-aikaa löytyy onneksi myös muulle tekemiselle. 

Teamtailor

Työnantajamielikuva / Employer Branding Teamtailorilta