Jon Kauppinen

Jon Kauppinen

Automyyjä – Myynti

Veholainen vuodesta 2014 

Jon Kauppinen työskentelee Veho Herttoniemessä automyyjänä. Vaikka ikää tälle Mercedes Benz -ammattilaiselle ei ole ehtinyt kertyä vielä huimasti, on Jon on ehtinyt olla jo monessa mukana Vehossa.  

Jon, miten päädyit Vehoon alun perin ja mitä kaikkea olet ehtinyt tehdä Vehossa? 

Keväällä 2014 etsin lukion jälkeen kesätöitä ja onnekseni nappasin kesätyöpaikan Mercedes Benz -maahantuonnissa Vehossa. Pääsin heti alkajaisiksi sijaistamaan esittelyautokalustovastaavaa ja osallistumaan Neste Oil Rally -tapahtumaan koordinoiden Vehon esittelyautokalustoaKesätyö kantoi hedelmää, ja jatkoin Vehossa projektitöissä osallistuen erilaisiin koeajotapahtumiin ja kiertueille. Vuonna 2016 armeijan jälkeen vaihdoin seuraavan vaihteen päälle: aloitin Star Product Specialistina Vehon lippulaivamyymälässä Veho Airportissa. Oli hienoa päästä luomaan ja kehittämään täysin uutta työnkuvaa! Star Product Specialistina toimin myynnin tukena jakamassa tietoa tuoteteknisissä asioissa ja erityisesti Mercedes Me -sovelluksen tukihenkilönä. Työ on vienyt mennessään ja vastuut ilokseni kasvaneet työkokemuksen karttuessa. Elokuusta 2020 alkaen olen toiminut Veho Herttoniemessä automyyjänä ja saanut laittaa kertyneen tuotekokemukseni aidosti hyötykäyttöön. 

Mikä sinua motivoi autoalassa ja erityisesti myynnissä? 

Ehdottomasti autoalan jatkuva kehitys ja uusimpien innovaatioiden seuraaminen parhaan merkin matkassa  yksinkertaisesti autoalan ykköspaikalla työskentely inspiroi! Hyvät asiakaskohtaamiset ovat myös tämän työn suola: onnistumisen kokemus on huima, kun asiakas lähtee tyytyväisenä pakeiltani.  

Minkälaisia vinkkejä antaisit henkilöille, jotka harkitsevat automyyntiä uramahdollisuutena? Millainen on hyvä myyjä tällä alalla? 

Kannattaa olla aktiivinen ja oma-aloitteinen, nämä ovat ehdottomasti hyviä ominaisuuksia myyjälle. Tämä on ihmissuhdetyötä myös, joten hyvällä myyjällä tulee olla aito kiinnostus auttaa asiakkaita ja löytää heille sopivin vaihtoehto. Välillä kaupanteko saattaa viedä aikaa, joten aimo annos pitkäjänteisyyttä tarvitaan tässä työssäKiinnostus autoalaa ja halu oppia ja kerryttää omaa tietotaitoaan ovat lisäksi tärkeitä ominaisuuksia.  

Mikä sinun mielestäsi tekee Vehosta kiinnostavan työnantajan? 

Vehossa pääsee aidosti autoalan ykköspaikalle ja työskentelemään parhaiden tuotteiden kanssa. Työilmapiiri on hyvä ja työssään pääsee kehittymään ja oppimaan koko ajan lisää. Kokonaisuus on siis oikein hyvä paketti! 

Teamtailor

Työnantajamielikuva / Employer Branding Teamtailorilta